Door de groei van de vereniging waren de voorzieningen (toiletten, kleedruimtes, recover, instructieruimte etc) te klein geworden. Het gebouw is uitgebreid en (deels) voorzien van een grijze houten gevel, passend bij het bestaande redcedar. Bedoeling is op termijn de zuidelijke loodsen ook te voorzien van dezelfde grijze gevelbekleding.
Gezien het budget is besloten de bestaande loosden zoveel mogelijk te handhaven. De gehele begane grond wordt in de nieuwe situatie gebruikt voor de opslag (en werkplaats) voor roeiboten. Alle overige functies komen daarmee automatisch op de eerste en tweede verdieping terecht.
Door licht te construeren en heel slim om te gaan met de bestaande paalfundering bleek het mogelijk het gebouw fors te vergroten door het toevoegen van slechts één nieuwe funderingsbalk.
De nieuwe dakvorm is vooral het resultaat van het volgen van bestaande kaphoeken. Door één dak over de getande gevels te leggen ontstaat er weer samenhang van de bouwmassa. De clubruimte (recover in roeitermen) is gesitueerd aan een terras op de verdieping en heeft daardoor een prachtig uitzicht.
An existing building for a watersportsclub was largely extended and upgraded. Due to grow of the number of members the existing building became too small.
Boats are stored at ground level, so all other functions like the recover, instruction- and dressing rooms are situated on the first and second floor. The terrace has a magnificent view over the open river landscape.
opdrachtgever: bouwcommissie van de baarnse waterport vereniging ‘de eem’
team: martin groenesteijn, albert luijk, peter meijer en pieter stam
constructeur: aadl, nijkerk
installatie advies: vmia, baarn
hoofdaannemer: bouwbedrijf vd wardt bv, eemnes
e-installaties: voltech, eemnes
w-installaties: reijerse, soest